REMEMBER, REMEMBER THE 6th OF DECEMBER...

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ατιτλο και ακομμάτιστο

ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την Κούνεβα στο ευρωψηφοδέλτιό τους --->http://www.tvxs.gr/v5459

Η πρώτη αντίδραση που προκαλεί αυτή η είδηση είναι η οργή για το υποκριτικό ενδιαφέρον των κομμάτων όταν είδα οτι η είδηση άρχισε να πουλάει. Ξεπερνώντας την απέχθεια για τις ψηφοθηρικές πολιτικές τους, έρχεται η ικανοποίηση για την ξεκάθαρη απάντηση της γυναίκας

«Δεν ανήκα ποτέ σε καμία παράταξη, σε κανένα κόμμα και δεν θέλω να με ενοχλήσουν. Ντρέπομαι που ακούγονται αυτά τα πράγματα για υποψηφιότητά μου με κόμμα» φέρεται να δηλώνει η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ).

Τελικά επιστρέφω (και καταλήγω) στην οργή...
Αφήστε ρε και κάτι να εκφραστεί ελεύθερο. Μια γυναίκα διεκδίκησε τα στοιχειώδη δικαιώματα της, δέχθηκε δολοφονική επίθεση και τελικά βγήκενικήτρια, αποκαλύπτοντας την απληστία των εταιρειών ενοικίασης εργαζόμενων. Ολα αυτά έξω απο κομματικές γραμμές και εντολές, με μόνους συμπαραστάτες τους συναδέλφους τις.

Εκανε πράξη αυτό που βρίσκεται στη σκέψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων (αλλά μένει μονο εκεί) : μην περιμένεις τίποτα απο κόμματα, κινητοποιήσου και διεκδίκησε μια καλύτερη ζωή. Η αγνή αυτή σκέψη, προιον πείρας και στοιχειώδους συνείδησης δικαιοσύνης οδήγησε σε μια πραγματικά επαναστατική δράση και ακριβώς αυτή την αγνή σκέψη θέλουν να καπηλευθούν τα κομματόσκυλα που πιθανώς να μην έδιναν την παραμικρή σημασία στο περιστατικό αν δεν ήταν τόσο ακραίο ώστε να βγάλει και αλλους εργαζόμενους στο δρόμο και να γίνει θέμα στα ΜΜΕ.

Χαίρομαι που δεν θα εντάξουν την ελεύθερη σκέψη της Κούνεβα σε ψηφοδέλτια και μίζερες κομματικές γραμμές, κατευθυνόμενες απο συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων. Χαίρομαι που η Κούνεβα δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε λεκτικά τρικ για να εξηγήσει πώς τα πιο εξόφθαλμα αντιλαικά μέτρα στοχεύουν στην ''κοινωνική δικαιοσύνη''.

Κάπου εδώ όμως ξυπνάει ο μικρός κνίτης που κρύβω μέσα μου και αντιδρά. Εχει και αυτός καποια δίκια...
Πώς θα γίνει η ανατροπή ;; Θα περιμένουμε όλοι να αυτοοργανωθούν όπως η Κουνεβα;; Γιατί δεν έχει γίνει αυτό τοσα χρόνια που γίνονται τέτοια και χειροτερα; Ποιος θα οδηγήσει την εργατική τάξη;; Ποιος θα βάλει τα ριζοσπαστικα αιτήματα; Ξερεις τι έλεγαν οι Μαρξ-Λενιν για την αναγκαιότητα της πρωτοπορίας;

Ξέρω ρε γαμώτο, ξέρω.
Μη με κουράζεις τώρα, σε παρακαλώ. Ασε με να χαρώ που υπάρχουν ακόμα πραγματικοί αγωνιστές. Ασε με να χαρώ που υπάρχει μια (μόνο μια;;) Κούνεβα!!

υ.γ. να υπογραμμίσω οτι ποτε δεν ήμουν στην κνε. Απλά πιστέυω οτι ολοι κρύβουμε εναν κνίτη μεσας μας, εγώ απλά έχω αφήσει τον δικό μου πιο λασκα απο οτι θα έπρεπε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως η ευτυχως οι βιβλιογραφικες σου αναφορες κατα καιρους δειχνουν οτι ο μικρος κνιτης μεσα σου ειτε δεν εχει καλη κρυψωνα ειτε ειναι πια μεγαλος για να κρυφτει..

alessandro είπε...

Οποιος αναφέρεται σε μαρξ-ενγκελς-λενιν είναι κατ' ανάγκη κνιτης??
τι άλλο θα ακούσουμε...

ψαξε τωρα για να μην ψαχνεσαι μετα...