REMEMBER, REMEMBER THE 6th OF DECEMBER...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Όλο και περισσότερη μαλακία…

Στο προηγούμενο ποστ αναλύθηκε ένα μέρος της μαλάκινσης από την οποία πάσχει η κυβέρνηση και το ΕΒΕΑ. Η συνέχεια εδώ:


Από το βίντεο της σύσκεψης Μαρκογιαννάκη-ΕΒΕΑ παρατηρούμε τα εξής:


1. Η ελληνική κοινωνία φέρθηκε παράξενα το Δεκέμβριο. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο κόσμος? Να κάτσει και να πει καλά έκανε ο μπάτσος και τον σκότωσε? Βέβαια ο μαρκογιαννάκης έχει από μία μερια δίκιο, γιατί δεν βγήκε όλος ο κόσμος στο δρόμο να τους κάψει μέσα στη βουλή! Αυτό είναι όντως περίεργο…


2. Λέγαμε στους αστυνομικούς μην πυροβολείτε, θέλουν ένα νεκρό για σημαία. Πρώτον: να θέσετε σε διαθεσιμότητα αυτούς που σας αψήφησαν μία μέρα μετά κιόλας. Δεύτερον: κανένας αναρχικός δεν ήθελε νεκρό για να τον κάνει σημαία, γιατί απλούστατα υπήρχε ήδη ένας νεκρός (δεν ξέρω αν το αντιλήφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός…) και γιατί οι αναρχικοί δεν το ‘χουνε βίτσιο να θέλουνε να σκοτώνουν οι μπάτσοι κόσμο…


3. Για τη δολοφονία του Αλέξη: ‘Ναι, κακό, έγκλημα, όπως θέλετε πείτε το… τραγωδια…’. Πρώτον: πολύ εύκολα το προσπέρασε το έγκλημα ο αναπληρωτής υπουργός προκειμένου να έρθει στο φλέγον ζήτημα, τις περιουσίες! Δεύτερον: δεν το λέμε όπως θέλουμε το περιστατικό, αλλά όπως είναι: ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Τρίτον: δεν ξέρω αν αντιληφθήκατε το αδιάφορο και ειρωνικό υφάκι του Μαρκογιαννάκη στη φράση, ‘όπως θέλετε πείτε το… τραγωδία…’ ή μόνο εμένα μου φάνηκε έτσι? Προφανώς ο Μαρκογιαννάκης δεν θεωρεί τη δολοφονία του Αλέξη τραγικό γεγονός…


4. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε παρακαλώ την επιτυχία του, ότι εφήρμοσε αυτά που ήθελε με το που κάθισε στην καρέκλα του, δηλαδή να στείλει μήνυμα στους αναρχικούς ότι η όλη κατάσταση δεν είναι παιχνίδι. (όλοι θυμόμαστε πώς τα ΜΑΤ έδειραν τη γριούλα, τους μαθητές και φοιτητές, τους δικηγόρους και τους φωτογράφους στην Ασκληπιού, πώς ξαναέδειραν τον τραυματία που μόλις βγήκε από το απέναντι νοσοκομείο, πώς συνέλαβαν τους δικηγόρους που έσπευσαν ως νομική βοήθεια, πώς έριξαν χημικά στους εγκλωβισμένους – σε κλειστό χώρο δηλαδή, να πάθουμε ασφυξία τουλάχιστον αφού δεν επιτρεπόταν να μας δείρουν – αλλά και στους πολίτες που κάθισαν στη μέση του δρόμου για να μην περάσουν οι κλούβες, κα). Πρώτον: δεν νομίζω οι αναρχικοί και όλος ο κόσμος γενικότερα να βλέπει την αντίδραση στο φασισμό της κυβέρνησης σαν παιχνίδι. Δεύτερον: σίγουρα οι αναρχικοί το έλαβαν το μήνυμα, αφού κόβω το λαιμό μου ότι ούτε ένας δεν ήταν μέσα στην πολυκατοικία ή το κατάστημα στην Ασκληπιού.


5. Οι νέες μονάδες της αστυνομίας θα καταφθάνουν εντός ενός λεπτού, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι πολίτες θα τρέχουν να τους πάρουν τηλέφωνο γιατί η ίδια η αστυνομία δεν θα μπαίνει στον κόπο να περιπολεί…


6. Το ‘οργανωμένο έγκλημα’ εμφανίστηκε με το άνοιγμα των συνόρων. Πρώτον: είναι χαρακτηριστικό των δεξιών κυβερνήσεων όταν βρίσκονται ύπο πίεση να προκαλούν αίσθημα ξενοφοβίας στο λαό για να συσπειρώσουν τους ξέμπαρκους ψηφοφόρους τους. Δεύτερον: η αιτιολόγηση αυτή του προβλήματος – ακόμη κι αν τη δεχτούμε - δεν αποτελεί δικαιολογία για εσας κ. Αναπληρωτή υπουργέ, ας φυλάγατε σωστά τα σύνορα.


7. Το χειρότερο από όλα κατά τον Μαρκογιαννάκη είναι οι υπερευαισθησίες των πολιτών για τα δημοκρατικά δικαιώματά τους και τα κεκτημένα της κοινωνίας (το ΜΑΣ που λέτε δεν κολλάει κ. Μαρκογιαννάκη, η κυβέρνηση μόνο πλήρη αναισθησία έχει να επιδείξει σε αυτά τα θέματα…). Και ερωτώ: γιατί οι πολίτες δεν πρέπει να διεκδικούν τη διατήρηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων που με πολλούς αγώνες έχουν καταλάβει, και ακόμη τη διεύρυνση και την τήρησή τους? ‘Δημοκρατία’ δεν έχουμε?


8. (συνέχεια του 7) Η υπερευαισθησίες αυτές λοιπόν που έχουμε, μας έχουν επιβάλει: οι κακοποιοί να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά σε τεχνολογικά μέσα από την αστυνομία ‘η οποία ακολουθεί ασθμαίνουσα’ και να μην έχει η αστυνομία το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να χρησιμοποιήσει τα μέσα που θα τη διευκόλυναν στην πάταξη του εγκλήματος. Πρώτα απ’ όλα, το αίτιο και το αποτέλεσμα είναι εντελώς άσχετα και ασύνδετα με οποιαδήποτε λογική συλλογιστική πορεία. Δεύτερον, ποιός εμποδίζει την αστυνομία να αποκτήσει την απαραίτητη τεχνολογία? Μήπως είναι οι μίζες που δεν δόθηκαν ακόμα? Μήπως είναι οι μίζες που δόθηκαν?(το C4I ακόμα δεν λειτουργεί) Μήπως το κράτος είναι γενικότερα 20 χρόνια πίσω στην τεχνολογία?(ξαφνικά ανακαλύψαμε τα μηχανήματα ρίψης νερού - όχι ότι τα επικροτώ) Μήπως ότι η δεξιά δεν μπορεί να ξεφύγει από το χουντικό υπόβαθρό της και συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα ληγμένα και απαγορευμένα χημικά?(και παραγγέλνει κι άλλα)Τι φταίει τελικά? Πάντως όχι οι ‘ελευθερίες’ των πολιτών.


9. ‘Μακάρι να μπορούσα να πατήσω ένα μαγικό κουμπί και να επιβληθεί η τάξη’. Σε αυτό ελπίζει ο Μαρκογιαννάκης…


ΟΥΣΤ παλίοσκυλο της χούντας!


Και τώρα που τελείωσαμε με το (πολύ) μικρό μπλε ανθρωπάκι ας περάσουμε στα ‘παιδία’ του ΕΒΕΑ.


1. Καταλαβαίνουμε απόλυτα τα προβλήματ που έχετε να αντιμετωπίσετε από τα κακόπιστα ΜΜΕ και την χείριστη αντιπολίτευση που ασκείται. Πρώτον, τα ΜΜΕ δεν είναι καθόλου κακόπιστα, αντίθετα τρομοκρατούν όσο καλύτερα γίνεται τον κόσμο κατά το Μαρκογιαννάκειο σύστημα. Και δεύτερον: ποιος είναι ο κύριος που θα κρίνει την αντιπολίτευση? Προφανώς αν είναι νεοδημοκράτης δεν θα του αρέσει καθόλου η αντιπολίτευση που ασκείται στιν Καραμανλή και την παρέα του, όμως τι να κάνουμε? Να του δώσουμε όλη τη βουλή δική του? Δυστυχώς είναι και κάποια εκατομμύρια που διαφωνούν…


2. ‘Αυτή η αντίδραση γίνεται μόδα στις τάξεις της νεολαίας, η οποία μπορεί να το θεωρεί και πλάκα’. Πόσο ακόμα θα υποτιμούν τα παιδιά αυτού του τόπου? Για πόσο ακόμα θα είναι στην κορυφή άνθρωποι που δεν έχουν κανλεν όραμα για το μέλλον της χώρας? Όταν λές στους νέους ότι είναι ηλίθιοι είσαι επικύνδινος για το δημόσιο συμφέρων. Παραιτήσου φασίστα μεγαλέμπορα/βιομήχανε!


3. ‘Είναι δυνατόν να λέτε «μην πυροβολείτε»?’ Δηλαδή τι θεωρεί ο έταιρος φασιστέμπορος? Ότι πρέπει να βγαίνουν οι μπάτσοι σαν τον Τζέιμς Μποντ στο δρόμο και να έχουν άδεια να σκοτώνουν όποιον γουστάρουν? Και από πού κι ως πού το 90% των εμπόρων συμφωνεί με το Μαρκογιαννάκη? Όλες οι δηλώσεις του εμπορικού συλλόγου έδειξαν το ακριβώς αντίθετο!


4. Ο ίδιος (Νο 3) φασιστέμπορος συγχαίρει το Μαρκογιαννάκη που ‘δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος’ και επιτέθηκε τόσο άνανδρα και ανέντιμα στους Κρήτες αγρότες! Και σ’ ανώτερα! *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι αγρότες ξανανεβαίνουν τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν έξω από το Μαξίμου, καθώς ο υπουργός τους έγραψε κανονικότατα…*


5. ‘Τα ΜΜΕ δεν βοηθούν τους νομοταγείς πολίτες αλλά τους ανρχικούς’. Καλά, αυτός τηλεόραση δε βλέπει? Εφημερίδες δεν διαβάζει? Ποιο – από τα μεγάλα – ΜΜΕ υποστήριξε τους αναρχικούς σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο?


6. Τελευταίος και χειρότερος: ‘Δεν πρέπει να ζητείται η κοινωνική συναίνεση (που έτσι κι αλλιώς κανείς δεν τη ζητάει) γιατί στη δημοκρατία η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση ελέγχει’.


ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ!!! Πόλύ θα το ‘θελε ο τελευταίος φασιστέμπορος να είναι έτσι η δημοκρατία… Στη δημοκρατία, σύμφωνα με όλα τα επίσημα ετυμολογικά λεξικά την εξουσία έχει Ο ΛΑΟΣ!!! Και ειδικά όταν η κυβέρνηση δεν χαίρει και μεγάλης αποδοχής, πρέπει να το επιδιώκει και ο λαός πρέπει να απαιτεί να ρωτάται για την πολιτική που ακολουθείται!



Ο καπιταλισμός έδειξε επιτέλους από ποιους εκπροσωπείται! Ας το πάρουν χαμπάρι επιτέλους αυτοί που τους ψηφίζουν!

ψαξε τωρα για να μην ψαχνεσαι μετα...