REMEMBER, REMEMBER THE 6th OF DECEMBER...

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ατιτλο και ακομμάτιστο

ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την Κούνεβα στο ευρωψηφοδέλτιό τους --->http://www.tvxs.gr/v5459

Η πρώτη αντίδραση που προκαλεί αυτή η είδηση είναι η οργή για το υποκριτικό ενδιαφέρον των κομμάτων όταν είδα οτι η είδηση άρχισε να πουλάει. Ξεπερνώντας την απέχθεια για τις ψηφοθηρικές πολιτικές τους, έρχεται η ικανοποίηση για την ξεκάθαρη απάντηση της γυναίκας

«Δεν ανήκα ποτέ σε καμία παράταξη, σε κανένα κόμμα και δεν θέλω να με ενοχλήσουν. Ντρέπομαι που ακούγονται αυτά τα πράγματα για υποψηφιότητά μου με κόμμα» φέρεται να δηλώνει η γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ).

Τελικά επιστρέφω (και καταλήγω) στην οργή...
Αφήστε ρε και κάτι να εκφραστεί ελεύθερο. Μια γυναίκα διεκδίκησε τα στοιχειώδη δικαιώματα της, δέχθηκε δολοφονική επίθεση και τελικά βγήκενικήτρια, αποκαλύπτοντας την απληστία των εταιρειών ενοικίασης εργαζόμενων. Ολα αυτά έξω απο κομματικές γραμμές και εντολές, με μόνους συμπαραστάτες τους συναδέλφους τις.

Εκανε πράξη αυτό που βρίσκεται στη σκέψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων (αλλά μένει μονο εκεί) : μην περιμένεις τίποτα απο κόμματα, κινητοποιήσου και διεκδίκησε μια καλύτερη ζωή. Η αγνή αυτή σκέψη, προιον πείρας και στοιχειώδους συνείδησης δικαιοσύνης οδήγησε σε μια πραγματικά επαναστατική δράση και ακριβώς αυτή την αγνή σκέψη θέλουν να καπηλευθούν τα κομματόσκυλα που πιθανώς να μην έδιναν την παραμικρή σημασία στο περιστατικό αν δεν ήταν τόσο ακραίο ώστε να βγάλει και αλλους εργαζόμενους στο δρόμο και να γίνει θέμα στα ΜΜΕ.

Χαίρομαι που δεν θα εντάξουν την ελεύθερη σκέψη της Κούνεβα σε ψηφοδέλτια και μίζερες κομματικές γραμμές, κατευθυνόμενες απο συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων. Χαίρομαι που η Κούνεβα δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε λεκτικά τρικ για να εξηγήσει πώς τα πιο εξόφθαλμα αντιλαικά μέτρα στοχεύουν στην ''κοινωνική δικαιοσύνη''.

Κάπου εδώ όμως ξυπνάει ο μικρός κνίτης που κρύβω μέσα μου και αντιδρά. Εχει και αυτός καποια δίκια...
Πώς θα γίνει η ανατροπή ;; Θα περιμένουμε όλοι να αυτοοργανωθούν όπως η Κουνεβα;; Γιατί δεν έχει γίνει αυτό τοσα χρόνια που γίνονται τέτοια και χειροτερα; Ποιος θα οδηγήσει την εργατική τάξη;; Ποιος θα βάλει τα ριζοσπαστικα αιτήματα; Ξερεις τι έλεγαν οι Μαρξ-Λενιν για την αναγκαιότητα της πρωτοπορίας;

Ξέρω ρε γαμώτο, ξέρω.
Μη με κουράζεις τώρα, σε παρακαλώ. Ασε με να χαρώ που υπάρχουν ακόμα πραγματικοί αγωνιστές. Ασε με να χαρώ που υπάρχει μια (μόνο μια;;) Κούνεβα!!

υ.γ. να υπογραμμίσω οτι ποτε δεν ήμουν στην κνε. Απλά πιστέυω οτι ολοι κρύβουμε εναν κνίτη μεσας μας, εγώ απλά έχω αφήσει τον δικό μου πιο λασκα απο οτι θα έπρεπε...

Βούλευμα για τη δολοφονία του Αλέξη καταρρίπτει τους ισχυρισμους των ειδικων φρουρών

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, και ως εκ τούτου απορρίπτει τις προσφυγές τους κατά των ενταλμάτων για προσωρινή τους κράτηση.

Σύμφωνα με το δικαστικό Συμβούλιο, από την ανάκριση δεν προέκυψε καμμία σχέση μεταξύ των τόμων που πέταξαν το μπουκάλι και της παρέας των παιδιών που βρίσκονταν λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα. Προσθέτει δε το Συμβούλιο, ότι δεν προκύπτει ότι τα άτομα αυτά αποτελούσαν ομάδα.

Ακόμη, των καταθέσεων οκτώ αυτόπτων μαρτύρων, οι ειδικοί φρουροί προκαλούσαν όσους βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν τίθεται θέμα να μην πρόσεξαν τον χτυπημένο Αλέξανδρο που είχε πέσει κάτω.

Στο βούλευμα, αναφέρεται, τέλος, ότι οι δύο κατηγορούμενοι κινήθηκαν αντίθετα προς τις εντολές του Κέντρου Άμεσης Δράσης και ότι ο Κορκονέας ‘ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση’ στόχευσε με το όπλο του προς το μέρος των παιδιών και των ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους.

Προκλητικό e-mail από την ισραηλινή Πρεσβεία

Σήμερα το πρωί στάλθηκε σε πολλά blogs της χώρας ένα e-mail από την Πρεσβεία του Ισραήλ…

Το mail αποτελεί μετάφραση ενός άρθρου από το ιταλικό περιοδικό ‘Panorama’, το οποίο υποστηρίζει ότι τα ΜΜΕ παγκοσμίως αδίκησαν το Ισραήλ και δεν ανέδειξαν τα εγκλήματα των μαχητών της Χαμάς οι οποίοι κρύβονταν πίσω από τα ανήλικα παιδιά.

Τι να πει κανείς? Δηλαδή η ισραηλινή πρεσβεία – και το κράτος - όλο αυτόν τον καιρό έψαχνε ένα άρθρο σε όλο το διεθνή τύπο πλην του ισραηλινού που να υποστηρίζει τις σφαγές των Παλαιστίνιων από τους Ισραηλινούς…

Αυτό μας δείχνει ένα κράτος που προσπαθεί να καλύψει τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα…


ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Εξαφανίστηκε το βράδυ της δευτέρας… Ο 26χρονος ταξίδεψε από το Ηράκλειο στον Πειραιά νε το πλοίο της MINOAN LINES για να καταταχτεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα, όπου τελικά δεν εμφανίστηκε. Από τη Δευτέρα το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια ή τους φίλους του. Την ημέρα της αναχώρησής του φορούσε ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι και μπλούζα μπεζ. Εθεάθη την Τρίτη το πρωί στο σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού όπου και συνομίλησε με γνωστό του άτομό αναφέροντάς του ότι παρουσιάζεται στην Καλαμάτα. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν κινητοποιηθεί, αλλά αυτό δεν αρκεί. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει οτιδήποτε ή είδε τον Νίκο να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με τα παρακάτω τηλέφωνα: 6974876685 ή 2810212791. Στην παραπάνω φωτογραφία εικονίζεται ο Νίκος Χαραλαμπίδης, 26 ετών που εξαφανίστηκε το βράδυ της δευτέρας 9 Φεβρουαρίου.

Εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικός ρατσισμός στην Ελλάδα... Μέρος 2ο

Φαίνεται πως θα χρειαστεί να φτιάξουμε στήλη με αυτό το θέμα… Σε ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής Κοινωνία Ώρα MEGA αποκαλύπτεται ένα ακόμη περιστατικό απόλυσης εργαζόμενου εξαιτίας κοινωνικών διακρίσεων.


Πιο συγκεκριμένα, η εργαζόμενη επιλέχθηκε να απολυθεί από την εταιρία όπου δούλευε ενάμισι μήνα πριν βγει στη σύνταξη, επειδή τόλμησε να προσβληθεί από καρκίνο!!! Μάλιστα, οι εργοδότες της έφτασαν στο σημείο να την πιέσουν παρουσία νομικού να υπογράψει την ίδια στιγμή το χαρτί της απόλυσής της, απειλώντας την με προσφυγή στα δικαστήρια. Η εργαζόμενη, που προφανώς δεν είχε πλήρη γνώση των εργασιακών της δικαιωμάτων, ή που πιθανώς πτοήθηκε από την παρουσία του επαγγελματία νομικού, αναγκάστηκε να υπογράψει.


Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν αρκεί να παρέμβει μόνο η δικαιοσύνη αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος όπου ανήκει ο εν λόγω νομικός, διαγράφοντάς τον για τη συμμετοχή του αυτή σε αυτή την εκβιαστική καταπάτηση τωn εργασιακών δικαιωμάτων...

ψαξε τωρα για να μην ψαχνεσαι μετα...