REMEMBER, REMEMBER THE 6th OF DECEMBER...

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ και η Hadash (Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα) καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού αέρος εναντίον της λωρίδας της Γάζας που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων Παλαιστινίων. Το ΚΚΙ καλεί τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα και τα κοινωνικά κινήματα ολόκληρου του κόσμου να κινητοποιηθούν κατά των εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ. Ζητά επίσης από τη διεθνή κοινότητα να τιμωρήσει το Ισραήλ και να καταδικάσει την Τζίπι Λίβνι, τον Εχούτ Μπακάκ και τους άλλους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπευθύνους των αναμφισβήτητων εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας στο Ισραήλ.Οι στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ αποτελούν μέρος της πολιορκίας της λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ εκμεταλλεύεται τις τελευταίες ώρες της προεδρίας του Μπους για να ολοκληρώσει την δολοφονική, ιμπεριαλιστική αλλά αναποτελεσματική πολιτική της χρήσης στρατιωτικής δύναμης για να καταφέρει μια πολιτική αλλαγή.

Από http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1947&Itemid=31

Τις ημέρες έξαρσης του πολέμου, πάντα μετά την ανταπόκριση απο το μέτωπο και τα ρεπορταζ απο τις εχώριες αντιπολεμικές πορείες (πώς κατάφεραν πάλι να γίνουν δύο πορειες, ανεξήγητο ρε παιδί μου) τα έγκριτα δελτία μας θα έκαναν και μια απλή αναφορα, χωρίς εικόνες ή βιντεο, στις αντιπολεμικές πορείες που έγιναν στο Ισραηλ με τη συμμετοχή λιγότερων από χιλίων ατόμων.
Οι πορείες αυτές οργανώθηκαν από το ΚΚ Ισραήλ που πιστό στην κομμουνιστική ιδεολογία και στην αρχή ''οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα'' , δεν παρασύρθηκε απο την εθνικιστική προπαπαγάνδα απο την ''αριστερή'' κυβέρνηση της χώρας και ουσιαστικά εκδήλωσε τη συμπαράσταση του στον παλαιστινιακό λαό.
Πρωτόγνωρο;;;
οχι τόσο...

Καλοκαίρι του 1870...
Οι εφημερίδες υποδαύλιζαν τη διάθεση του ρεβανσισμού απέναντι στην Πρωσία και εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του Βοαναπάρτη του Γ' (και της αστικής τάξης), οδηγώντας στο λαό σε ενα νέο γαλλο-πρωσικό πόλεμο που δεν είχε να του προσφέρει τίποτα.
Το τμήμα της Διεθνούς που βρίσκεται στο Παρισι και εκφράζει την γαλλική εργατική τάξη, εκδίδει μανιφέστο που τονίζει την αδελφοσύνη των λαών και το διεθνιστικό χαρακτήρα της πάλης τους
Γράφει χαρακτηριστικά : ''Αδέρφια μας στη Γερμανία! Ο διχασμός θα είχε σαν συνέπεια μονάχα τον ολοκληρωτικό θρίαμβο του δεσποτισμού και στις δύο πλευρές του Ρήνου''.

Η απάντηση απο τα γερμανικά συνδικάτα είναι ανάλογη
''Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!'' Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ οτι οι εργάτες όλων των χωρών είναι φίλοι μας και οι δεσπότες όλων των χωρών εχθροί μας!''

Συνήθως αποφεύγω τους βερμπαλισμούς αλλά τώρα δεν μπορώ να κρατηθώ.
Σε μια εποχή που ο εθνικισμός είναι κυρίαρχο ρεύμα στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις ομολογούν ανοιχτά τις ιμπεριαλιστικές προθέσεις τους, οι εργάτες δύο δήθεν ''αιώνιων εχθρών'' ορκίζονται στους δεσμούς που τους δένουν και αρνούνται να συγκρουστούν στο όνομα ξένων συμφερόντων.

Το μεγαλείο τους μας συνοδεύει μέχρι σήμερα και αναδεικνύεται μέσα απ τις ενέργεις του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ισραηλ.

ψαξε τωρα για να μην ψαχνεσαι μετα...