REMEMBER, REMEMBER THE 6th OF DECEMBER...

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΚΡΟΙ έλληνες

Η νέα εκπομπή του ΣΚΑΙ ‘Μεγάλοι Έλληνες’ είχε πρεμιέρα χθες το βράδυ. Παρουσίασε τους τελευταίους 50 από τους 100 μεγαλύτερους Έλληνες, όπως τους ψήφισε το κοινό.


Ως εδώ καλά. Για την ακρίβεια ως το νούμερο 63. Γιατί στο νούμερο 62 της λίστας, φιγουράρει ένα από τα πλέον μισητά πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (πλην των ΗΠΑ): ο Γ. Παπαδόπουλος. Ναι, ακριβώς! Ο ‘άνθρωπος’ που κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα το 1967 και που τόσο βίαια κατέστειλε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ψηφίστηκε από αυτούς που θέλουν να λέγονται ‘πατριώτες’ ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών, δίπλα στους αρχαίους τραγικούς ποιητές και φιλόσοφους, τους θεμελιωτές της δημοκρατίας και κάποιους από τους πιο κύριους υπερασπιστές της (Μανώλης Γλέζος, Γρηγόρης Λαμπράκης κα)!


Ως πότε οι φασίστες αυτής της χώρας θα προσβάλλουν την ιστορία της Ελλάδας και τους εκπροσώπους της? Πώς είναι δυνατόν να εκδίδονται βιβλία όπως το παρακάτω? Αν είναι δυνατόν η εξέγερση του Πολυτεχνείου να θεωρείται έργο του ‘σκύλου της ΕΣΑ’! Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται ο Παπαδόπουλος στο 62 και ο Θαλής στο 97?


Και, τέλος, ποιοί νομίζουν πως είναι αυτοί που τόλμησαν να τοποθετήσουν το όνομα του Παπαδόπουλου δίπλα σε αυτό του Αλέξανδρου Παναγούλη ???


ΝΤΡΟΠΗ & ΘΥΜΟΣ...

ψαξε τωρα για να μην ψαχνεσαι μετα...