REMEMBER, REMEMBER THE 6th OF DECEMBER...

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Απόκριες…

Νέο περιστατικό βίας... Καινούρια μασκαριλίκια - λόγω εποχής πάντα - από την εξουσία... Σύμφωνα με καταγγελία των συνέδρων της πλειοψηφίας, έπειτα από εντολή του προέδρου της ΕΡΤ, κύριου Χρ. Παναγόπουλου (αυτού που είχε χαρακτηρίσει τη διαμαρτυρία των μαθητών που προβλήθηκε ως παρέμβαση στο πρόγραμμα της ΝΕΤ ως κατάληψη του στούντιο και αντιδημοκρατική κίνηση), δύναμη security εμπόδισε τα μέλη του 24ου τακτικού συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ να εισέλθουν στο χώρο του συνεδρίου.


Η κίνηση αυτή πέρασε χωρίς καμμία αντίδραση από τη ΓΣΕΕ - που κατά τον Γ. Παπανδρέου είναι μία πλήρως ανεξάρτητη οργάνωση - στάση η οποία ευνοεί τους κυβερνητικούς συνδκαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αντίθετα, η ΠΟΕΣΥ δήλωσε δημόσια τη συμπαράσταση προς την πλειοψηφία των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ.


Γιατί άραγε η (κρατική) ΕΡΤ χρειάζεται προστασία από τα (ιδιωτικά) security?

Και πού ήταν η αστυνομία όταν την κάλεσαν οι απκλεισμένοι σύνεδροι για να επιβάλλει την τάξη και τη νομιμότητα που διατμπανίζει τόσο έντονα η κυβέρνηση?

Άνοιξε το τριώδιο...

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε: Νέα φαρσοκωμωδία από τη κυβέρνηση

Φιάσκο αποδείχτηκε η διαβόητη 'παραίτηση' του βουλευτή Αργολίδας Γ. Μανώλη. Μετά από 'συνάντηση κορυφής' στο γραφείο του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας(?), καθώς και τον πρόεδρο της βουλής, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τον γραμματέα της Κ.Ο. και το γραμματέα της Κ.Ε. της Ν., και συνάντηση των δύο τελευταίων με το βουλευτή, ανακοινώθηκε ότι ο Γ. Μανώλης δεν ήθελε να βλάψει την κυβέρνηση ή το κόμμα, και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα παραίτησης του, εφ' όσον δεν του ζητήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα.



Πολύ απλά, δημιουργήθηκε μία ανούσια ένταση, επειδή ο κύριος Μανώλης ήθελε να κάνει μία δήλωση πυροτέχνημα, χωρίς να θέσει θέμα απώλειας της δεδηλωμένης



Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν έβαλε τέλος στα σενάρια περί εκλογών, αλλά άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Με λίγα λόγια, μόλις κλείσει λίγο η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις ή ανακοινωθεί επιτήρηση από την Ε.Ε., να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για κάλπες…

ψαξε τωρα για να μην ψαχνεσαι μετα...