REMEMBER, REMEMBER THE 6th OF DECEMBER...

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ο λαος δεν ξεχνα, τους φασιστες τους κρεμα!

Τη χθεσινή ημέρα, επέτειο της πτώσης της ναζιστικής Γερμανίας, επέλεξαν οι γερμανοτσολιάδες φασίστες για να ‘διαμαρτυρηθούν’ κατά των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Τη διάλεξαν επίτηδες, για να μας δείξουν πως ο φασισμός ζει.
Κι όμως αυτή και μόνο η επιλογή έκανε προφανή την ‘ιδεολογία’ τους και φανέρωσε στον κόσμο ποιοι ακριβώς κρύβονται πίσω από τους ‘αγανακτισμένους πολίτες’, που οργανώνουν ρατσιστικές μαζώξεις και πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας. Και ενώ επέμεναν να υποστηρίζουν πως είναι ‘απλοί κάτοικοι του ιστορικού κέντρου’, χθες έδειξαν την πραγματική τους προέλευση: ασπίδες με τον μαίανδρο-αγκυλωτό σταυρό της ΧΑ, και εξάρτηση κοινών χούλιγκαν… (Κοίτα να δεις που μας ξεγέλασαν τα παλιόπαιδα!)
Κατέβηκαν λοιπόν στην Ομόνοια καμμιά εκατοστή φασίστες (χρυσαυγίτες, στοχατζήδες κλπ)… Σιγά! Αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος των αντιδιαδηλώσεων, ήταν εντελώς ανύπαρκτοι. Εκατό όμως, ήταν οι επίσημοι φασίστες. Σε αυτούς ας προσθέσουμε 4-5 διμοιρίες των ΜΑΤ, Ζητάδες, την περήφανη D-force και φυσικά τον μέγα αρχιφασίστα, τον φον Μαρκογιαννάκη. Όλοι μαζί λοιπόν, ενωμένοι, μια γροθιά ενάντια στους μετανάστες, την πηγή όλων των προβλημάτων, και στους ανθέλληνες αριστερούς και άπλυτους αναρχικούς που τους υποστηρίζουν.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ?! ΟΥΣΤ!!! Δεν θα περάσει ο φασισμός!
Τα φασισταριά συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια (τι ειρωνεία…) όπου διοργάνωσαν μια φιέστα, με εμβατήρια της χούντας και προπαγανδιστικές ομιλίες, μια φιέστα που στρεφόταν κατά της δημοκρατίας(της ποιάς?). Παρ’ όλα αυτά, οι ‘υπερασπιστές’ της δεν φάνηκαν να ενοχλούνται… Η κυβέρνηση αντίθετα, αποφάσισε να στείλει τις μονάδες καταστολής στο χώρο, για να συμμετάσχουν κι αυτές στο party… Έτσι, το πρόγραμμα της χρυσής αυγής εξελίχθηκε ομαλά, με επίθεση στο παλαιό εφετείο το οποίο έχουν καταλάβει μετανάστες, πετροπόλεμο και ξυλοδαρμό μεταναστών και διαδηλωτών. Και όλα αυτά φυσικά κάτω από το όχι απλά αδιάφορο, αλλά συναινετικό βλέμμα της αστυνομίας. Της ‘εκδημοκρατισμένης’ αστυνομίας, που εφαρμόζει την πολιτική ‘ισονομίας και σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών’ της κυβέρνησης…
Γιατί οπωσδήποτε, η χθεσινή στάση των μπάτσων, μόνο με προσπάθεια επιβολή της τάξης και της δικαιοσύνης δεν έμοιαζε. Αντίθετα, φασίστες και αστυνομία έμοιαζαν απόλυτα συντονισμένοι. Τα ΜΑΤ έδιωξαν τους αναρχικούς από την πλατεία Κάνιγγος, ώστε οι λιγοστοί φασίστες να μην έχουν πρόβλημα με τα ακάλυπτα νώτα τους. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν στην αντιδιαδήλωση που συμμετείχαν η συμμαχία ‘σταματήστε τον πόλεμο’, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις. Αργότερα, δεν εμπόδισαν την επίθεση στο παλαιό εφετείο ενώ λειτούργησαν σαν προστατευτική συνοδεία ώστε να φτάσουν οι φασίστες στα γραφεία τους με ασφάλεια. Μην ξεχνάμε πάντως, πως ο τακτικός σχηματισμός ΜΑΤ-χρυσαυγίτες λειτούργησε άψογα, καθώς τα ΜΑΤ άνοιξαν την παράταξή τους, για να περάσουν οι φασίστες που κρύβονταν πίσω και να δείρουν κόσμο.
Τα σημερινά γεγονότα, αν κατάφεραν κάτι ουσιαστικό, αυτό ήταν να αποκαλύψουν, σε όποιον αμφέβαλλε ακόμα, τις άρρηκτες σχέσεις αστυνομίας-φασιστικών οργανώσεων, αποδεικνύοντας τη σαπίλα του συστήματος της δεξιάς, και πως οι ομάδες αυτές που δηλώνουν άσχετες με την κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο από τη σύγχρονη μορφή του παρακράτους.
Στις παρακάτω φωτογραφίες (από το IMC Athens) αποδεικνύονται ξεκάθαρα και αναμφισβήτητα οι σχέσεις ‘αγάπης’ αστυνομίας-παρακρατικών φασιστοειδών (κλικ για μεγέθυνση):
Ευθύνη για την κατάσταση αυτή, εκτός από την κυβέρνηση, φέρουν οπωσδήποτε και τα ΜΜΕξαπάτησης, Εξευτελισμού και Χειραγώγησης. Συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΙ την αμέσως προηγούμενη μέρα παρουσίασε ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ συμμοριών, προβάλλοντας τους μετανάστες ως βασικούς συντελεστές του προβλήματος. Την επόμενη, το in.gr και ο ΣΚΑΙ(πάλι) εξέδωσαν ένα πανομοιότυπο ρεπορτάζ για τα γεγονότα. Ένα ρεπορτάζ που έμοιαζε να παίρνει γραμμή κατευθείαν από τη ΓΑΔΑ… Δείτε και τα δύο ΕΔΩ και κρίνετε μόνοι σας. Σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΕ δεν ανέδειξαν το πραγματικό πρόβλημα, δηλαδή τη δράση των παρακρατικών και της αστυνομίας και τη μεταξύ τους σχέση, καθώς και την τακτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών. Αντίθετα, περιορίστηκαν σε συνεχείς ανακατεμένες επαναλήψεις (για να μην φαίνεται ότι είναι τα ίδια δύο πλάνα) των πολύ περιορισμένων επεισοδίων στο Πολυτεχνείο. Μετέφεραν δηλαδή στον κόσμο, για ακόμη μία φορά, τα μηνύματα που ήθελαν: ότι οι αναρχικοί είναι κακοί, ότι είναι απόλυτα αναγκαία η αύξηση των μέτρων καταστολής και ότι το άσυλο είναι ο πλέον επικίνδυνος θεσμός στην Ελλάδα. Απέφυγαν να προβάλλουν τις αναίτιες επιθέσεις των φασιστών, πόσο μάλλον τη συνεργασία τους με την αστυνομία.
Και, το δίχως άλλο, μην αναζητήσετε πουθενά κάποια θέση της κυβέρνησης πάνω στο θέμα. Μετά την κάλυψη του Παυλίδη, την αποχώρηση από τη συζήτηση για τη Siemens και τη χθεσινή διακοπή των εργασιών της βουλής, δεν πρόκειται να ασχοληθούν (δημόσια) με το θέμα, γιατί πολύ απλά δεν τους παίρνει. Διότι απλούστατα επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή πόλωση του κλίματος. Το θέμα όπως αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι η πόλωση να γίνει το όπλο του λαού, να είναι μια πόλωση ταξική. Και οπωσδήποτε να οδηγήσει σε μια κατάσταση καταδίκης του ρατσισμού και των φασιστικών ομάδων.
Την ευθύνη αυτή για ταξική πόλωση πρέπει να την αναλάβει η αριστερά. Η αριστερά, ενωμένη όμως, όχι διασπασμένη σε χίλια μικρο-κόμματα. Και θεωρώ πως το θράσος των φασιστών να καταθέσουν μήνυση εναντίον ολόκληρης της αριστεράς αποτελεί ιδανική ευκαιρία για μια αποδοτική συνεργασία.
Λέμε τώρα…
ΥΓ. Κύριε Δένδια, εδώ ο νόμος για απόκρυψη χαρακτηριστικών δεν εφαρμόζεται? Ούτε καν η διαδικασία της σύλληψης 'επ' αυτοφώρω'???

ψαξε τωρα για να μην ψαχνεσαι μετα...